onsdag 30. september 2015

Arkitektur MagdalenaD




I første oppgave har vi gjort "Prosjektbok" - ei bok med våres ideer om arkitektur som vi kan bruk i framtiden. I boka finnes det bilder og skisser av fasader, vinduer, dører, teksturer, mønsterer og
interiørdesignelementer. Noen bilder var laget på Bodø senteret, andre var funnet på internett.



Ved er en av mest populart, naturlig byggematerialen som var brukt fra begynnelsen av sivilisasjonen. Det var lett for å få ved, tre var tilgjengelig for alle, derfor har det blitt hoved byggematerialen av husene i Norge gjennom generaasjoner til i dag.
 
 På venstre side - interiør av et typisk norsk hus. På høyre - spennende prosjekt av en stol, ei rame og et dør laget av tre. 


  


Fasade av et trehus på venstre og interiør ideer på høyre.


 


Spennende ideer for forskjellige lys.




På venstre - fasader av moderne bygninger (stor vinduer, bygninger bygget mest av glass og betong) i Bodø. På høyre - spennende tekstur av vegen og fint mønster på gulvet.




På venstre - farge forslag inspirert av naturen som er brukt på interiørdesignelement (lampen). På høyre veldig spennende floristic og organisk motiv i arkitektur. Ute dør og fasade av bilding.




Gotiske motiv - veldig karakteristisk høyde, pekte kolumner i fasade av katedral. Populart i denne tiden vinduer med glassmalerier.





fredag 25. september 2015

Arkitektur Olav M

vi fikk i oppgave å lage en prosjekt bok. dette er min. dette er forsiden som jeg skrev for hånd.
vi ble sendt ut i grupper for å ta bilder av div. arkitektur rundt om kring i byen det skulle være bilder av fasader, vinduer, dører, teksturer og egen valgte detaljer. hvis jeg skulle ha endret på noeså hadde det vært å få ett bedre system i bildene mine åg ha sortert alt bedre men bortsett fra det så vil jeg si meg fornøyd. Dette ble resultatet mitt.


 Dører 
her er noen litt forskjellige dører som er på forskjellige steder i sentrum.

det ene bildet er av en lilla dør og med en gul postkasse ved siden av som jeg syns var litt kult å se hvordan komplimenter kontrastene virket i lag

den andre er i litt eldre stil og var og var også i komplimenter kontraster som var en kul effekt.

på det tredje bildet er det to dører det var en litt industriell stil.

jeg valgte å plassere bildene på denne måten fordi det virket som det mest balanserte uttrykket.
Vindu 

her er litt forskjellige vinduer tatt i ulike vinkler som jeg syntes var en fin effekt.













 Fasade








 










torsdag 24. september 2015

Arkitektur - Karoline S


Prosjekt 1

Vi fikk i oppgave om å ta bilder av arkitektur rundt omkring i Bodø by, rundt Bodin videregående skole og finne bilder fra pinterest. Vi tok bussen til byen, gikk sammen i grupper og tok forskjellige bilder av gamle og nye bygninger, dører, vinduer, teksturer, fasader og strukturer.

Etter vi hadde fått tak i alle bildene, skulle vi skrive ut og montere dem i en prosjekt bok. Jeg klipte og limte til jeg ble fornøyd med plasseringene og størrelsene. For å ta bildene brukte jeg mobilkameraet mitt, for da synes jeg det er enklere å overføre til pcen. Jeg prøvde å gruppere bildene etter farger på vinduer, dører, fasader og teksturer.

Det man bruker prosjektboka til er for eksempel å oppbevare bilder og tegninger som man liker og som man blir inspirert av. Kan også være minner og andre ting, det er din personlige bok, akkurat som en dagbok. 
                                         
                                                    NYE BYGNINGER OG FASADER
                                         
                                                         TEKSTURER OG VINDUER
                                                            GAMLE BYGNINGER
                                                                          DØRER
                                                                     TEKSTURER
                                                                         FASADER

                                                   TILFELDIG

Arkitektur Patrycja P

 Det første prosjektet var Arkitektur.

Vi måtte lag bilder av fasader, vinduer, dører, overflater og våres egen valgte detaljer fra forskjellig bygninger i Bodø.
Måtte vi også finne noe interessant på nettet, og sett alt sammen sånn at det kunne se fint ut i en prosjekt bok.

Prosjekt bok viser alt som jeg har gjort:
Skriften kanskje vi ses ikke så godt, så beklager for det.
Jeg skrev alt igjen under bilder.

                            Øverst: Veldig fint motiv                          Nederst: Fortsatt populære vindu typene
                                                        Tre: Mest brukt stoff i Norge      
                                                Bodø senteret (venstre side øverst)
                                             Komplementær kontrast (høyre side nederst)




                                                     
                                                     Bibliotek i Bodø (nederst til høyre)







 

Arkitektur Julie Stien



Oppgave: Prosjekt 1


I denne oppgaven skulle vi ta bilder av arkitektur. Bildene skulle inneholde bilder av fasader av både gamle og nye bygg, vinduer, dører, overflater/teksturer på vegger og gater og egenvalgte detaljer. Vi tok både bilder i nærområdet rundt Bodin videregående skole og rundt om i glasshusområdet i Bodø. Vi skulle også bruke/ta bilder fra Pinterest. Noen av bildene mine er tatt med mobiltelefonen min mens resten er tatt med speilreflekskamera. Til slutt limte jeg bildene inn i prosjektboka som prosjekt 1. 

Prosjektboka er en bok som vi skal i kronologisk rekkefølge lime bilder, skisser, tegninger, tekstilprøver, tekst/tekstutklipp og andre ting som gir inspirasjon i. Prosjektboka skal brukes til å gi inspirasjon når vi sliter med å finne eller trenger det til andre oppgave. 

En prosjektbok blir ofte brukt av folk som jobber i møbelbutikker eller folk som tar oppdrag som f.eks. boligstylist. Og når kunden din kommer tilbake etter noen uker, kan du alltids finne fram til skissene eller notatene du gjorde med kunden forrige gang. Til store prosjekter brukes det ofte en hel bok per prosjekt. 

Prosjektboka er personlig og skal brukes gjennom hele skoleåret. På denne måten kan vi se fremgangen gjennom skoleåret. I boka kan vi lime inn ting vi liker og som syns passer til oppgavene vi får.